Storia di un Grande Amore

"I campioni dell'Italia siamo noi!"

Dicsőségtábla

 

33 Scudetto
1 Serie B
10 Coppa Italia
7 Supercoppa Italia
2 Bajnokok ligája
1 KEK
3 UEFA kupa
2 Európai szuperkupa
1 Intertotó kupa
2 Interkontinentális kupa

Címkék

HTML

Csodás BL-vissszatérés

2008.09.18. 08:20 | Bianconero | Szólj hozzá!

Kiegyenlített, nehéz mérkőzésen, Del Piero hihetetlen szabadrúgásgóljával sikerült legyőzni a friss UEFA-kupa és Európai Szuperkupa-győztes Zenit Szentpétervár csapatát. A Juve két év után tehát diadallal tért vissza a Bajnokok Ligájába.

Bajnokok Ligája, 1. forduló, Juventus-Zenit 1-0
2008.09.17. 20:45, Stadio Olimpico, Torino, vezette: De Bleeckere (Belgium)
Juventus: Buffon, Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro (De Ceglie 57), Camoranesi (Salihamidzic 32), Sissoko, Poulsen, Nedved, Del Piero, Trezeguet (Amauri 87). - Edző: Ranieri
Zenit: Malafeev, Anyukov, Puygrenier, Krizanac, Sirl, Zyryanov (Dominguez 80), Tymoshchuk, Denisov, Danny, Arshavin, Pogrebnyak. - Edző: Advocaat
Gólszerző: Del Piero 76

 

 

Meccs utáni nyilatkozatok:

Claudio Ranieri: "Nagy taktikai csata folyt, úgy tűnt, a Zenit sokkal jobb erőnlétben volt, mint mi. Sok támadást vezettek, mi meg sikeresen fékeztük ezeket. Nagyon jó az orosz csapat, nemrég a Manchester Unitedet is legyőzte a Szuperkupában. Több játékosunk van, aki még nem rendelkezik kellő nemzetközi tapasztalattal. Azt hiszem naiv dolog azt hinni, hogy a Juventus majd mindenkit könnyedén ver a BL-sorozatban. Így aztán elégedett vagyok az eredménnyel."

Dick Advocaat: "Csalódott vagyok, mert nyerhettünk volna, annyi ziccerünk volt. Hiányzott a kellő koncentráció a megfelelő pillanatokban. Mindazonáltal érett futballt mutattunk be, ahogy a MU ellen, most a Juventus ellen is. Semmiféleképp sem érzem hibásnak kapusunkat Del Piero szabadrúgásánál. A gól után Dominguez beállításával még egy csatárt küldtem csatába, de nem sikerült egyenlítenünk. Idegenben nagyon erős csapat ellen kaptunk ki. Győzhettünk volna, ha egy kicsit jobban koncentrálunk."

A csoport másik meccsén a Real Madrid 2-0-ra győzött hazai pályán a fehérorosz BATE Borisov ellen. A H csoport állása:

  1. Real Madrid 3 +2
  2. Juventus 3 +1
  3. Zenit 0 -1
  4. BATE 0 -2

A következő fordulóban, szeptember 30-án a Juventus a BATE otthonába, míg a Madrid a Zenithez látogat.

Címkék: zenit del piero bl 2008 2009

A bejegyzés trackback címe:

https://juve.blog.hu/api/trackback/id/tr36669055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása